Geheugenkliniek

Geheugenraadpleging

De geheugenraadpleging richt zich naar mensen met geheugenproblemen. Het doel van de raadpleging is een juiste diagnose te stellen over de oorzaken en de aard van de geheugenproblemen en aanbevelingen te formuleren voor een eventuele therapie.
Het team bestaat uit een neuroloog (dr. Erwig Van Buggenhout of dr. Sophie Lunskens), een geriater (dr. Vinciane Guyssens, dr. Ate Mertens of dr. Katlijn Van Mulders) en een psycholoog (Kamlesh Van Zeebroeck of Sarah Maes).
Elke patiënt wordt door een neuroloog, psycholoog en geriater gezien. Indien nodig gebeurt ook een neuropsychologisch onderzoek.
Vaak is ook aanvullende medische beeldvorming (een hersenscan) noodzakelijk.
Soms is een consultatie bij een psychiater aangewezen.
Na het multidisciplinair overleg wordt het verslag doorgestuurd naar de huisarts. 

      De raadplegingen vinden plaats op maandagnamiddag, bij voorkeur na verwijzing door de huisarts. 
      Tel. afsprakenbureau: 052 25 25 05

      Lees hier de folder over geheugenraadpleging

Geheugenrevalidatie

De geheugenkliniek van az Sint-Blasius is als enige centrum in Oost-Vlaanderen door de overheid erkend voor geheugentherapie.
Mocht bij u of bij uw familielid een beginnende dementie vastgesteld worden, dan kan u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een behandeling (revalidatie) in de geheugenkliniek. 
Het doel van de revalidatie is om mensen toe te laten zo lang mogelijk thuis of bij een naaste thuis te leven, met de hoogste graad van zelfredzaamheid en met het beste levenscomfort voor henzelf en hun omgeving.
De revalidatie gebeurt door een multidisciplinair team met een neuroloog, een geriater, een ergotherapeut, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige.
Het programma richt zich zowel tot de patiënt zelf als tot de naaste (mantelzorger).

      Voor info en afspraken belt u best naar de Geheugenkliniek op 052 25 29 06. 
      Ook via mail te bereikbaar: geheugenkliniek@azsintblasius.be.

      Lees ook onze folder Geheugenrevalidatie (klik hier).
      Specifieke infofolder voor zorgverstrekkers (klik hier).

Team geheugenrevalidatie v.l.n.r.: 
Nele Jacob, Sarah maes, dr. Erwig Van Buggenhout,Annelies D'haese, dr. Roland Pieters (op pensioen - wordt vervangen door dr. Ate Mertens) , Katia De Visscher, Nadine De Clercq, Kristien Van Nuffel

Afspraken

Centraal afsprakenbureau
Kroonveldlaan 50
9200 Dendermonde
052 25 25 05

08.00 - 20.00